Soup Wax Gourd with Pork Rib (S’Ngao Tror Lach Chhaeng Chomny Chrouk)
![]() |
Soup Wax Gourd with Pork Rib |
ស្ងោរត្រឡាចឆ្អឹងជំនីរជ្រូក |
INGREDIENT
- Pork rib
- Wax gourd
- Spring onion
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Garlic
- Powder black pepper
គ្រឿងផ្សំ
ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ត្រឡាច ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ម្រេចម៉ដ្ឋ ស្លឹកខ្ទឹម។
DIRECTION
- Remove pork rib and wash it clean and cut into each slice and garlic chopped it until fine then mixed it with pork rib add salt, fish sauce, and sugar and seasoning add powder black pepper set aside.
- Remove wax gourd take out of its skin and wash it clean, then cut into each with medium slice. Take spring onion and washes it clean cut into thinly slice.
- Put a pot to boiled water then remove the pork rib into a pot. Boiled about 20 minutes when pork ribs cooked add wax gourd boiled about 10 minutes until wax gourd cooked. After it boils again taste until tasty enough. Sprinkle the spring onion. Pour out into a soup bowl and serve.
Features: An easy (and quick) recipe to try, learning how to cook soup wax gourd with pork rib is a great way to add some variety to your diet without a lot of work. It’s very good for your body, because wax gourd can make inside your body cold.
Taste: Easy and delicious food.
វិធីធ្វើ
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក លាងឱ្យស្អាត រួចកាប់វាជាដុំធំៗល្មម ចំណែកខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត បន្ទាប់មកយកវាទៅលាយជាមួយឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ដាក់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ ម្រេច ចាក់ទឹកត្រីបន្តិច លាយជាមួយគ្នាឱ្យសព្វ រួចទុកមួយឡែក។
- ត្រឡាច ចិតសំបកចេញ រួចលាងទឹកឱ្យស្អាត កាត់វាជាដុំធំៗល្មម។ ចំណែកស្លឹមខ្ទឹម បេះលាងទឹកឱ្យស្អាត រួចហាន់ឱ្យល្អិត។
- យកឆ្នាំងដាក់ទឹកដាំ ពេលទឹកពុះបង់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកចូល រំងាស់ប្រហែល 20 នាទី នៅពេលឆ្អឹងជំនីរជ្រូកឆ្អិន បង់ត្រឡាចចូល ប្រហែល 10 នាទី មើលឱ្យត្រឡាចឆ្អិនទើបភ្លក់មើលឱ្យល្មមតាមចូលចិត្ត រួចរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Labels:
Khmer Food,
Soup Food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment