Fried Water Grass With Oyster Flavor Sauce (Chha Trakuon Preng Khyang)
![]() |
Fried Water Grass With Oyster Flavor Sauce |
ឆាត្រកួនប្រេងខ្យង |
INGREDIENT
- Water grass (Tra-koun)
- Oyster Flavor Sauce
- Garlic
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Red chilies
- Cooking oil
គ្រឿងផ្សំ
ត្រកួន ប្រេងខ្យង ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ម្ទេសក្រហម ប្រេងឆា។
DIRECTION
- Remove old leaves of Tra-koun from their stems and through away, keep the tip leaves. Crash its stalk with big knife and cut about 5 cm long, wash and drain.
- Garlic chopped it until finely slice, red chilies slice it thinly and set aside.
- Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put Tra-koun with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes until Tra-koun cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle red chilies and serve.
Features: This is food is very good, an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried Water grass with oyster flavor sauce is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.
Taste: Delicious food.
វិធីធ្វើ
- យកត្រកួនមកបេះយកស្លឹកចាស់ៗចេញ រួចកាត់វាប្រវែង 5cm លាងទឹកឱ្យស្អាតទុកឱ្យស្រស់ទឹក។
- ចំណែកឯខ្ទឹមស ដំវារួចចិញ្រ្ចាំឱ្យល្អិតខ្លះ ទុកទាំងមូលខ្លះ រួចទុកមួយឡែក។
- ដាក់ខ្ទះនៅលើចង្រ្កាន រួចចាក់ខ្លាញ់ចូលឱ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំចូល រហូតមានក្លិនឈ្ងុយ ចាក់ទឹកត្រីចូលបន្តិចរួចចាក់ត្រកួនចូល ដាក់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និងប្រេងខ្យងបន្តិច ឆាត្រឡប់ចុះឡើង រហូតទាល់តែត្រកួនឆ្អិន (ប៉ុន្តែកុំឱ្យរលួយពេក) ភ្លក់មើលឱ្យល្មមតាមចូលចិត្តជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment