Fried Water Grass With Oyster Flavor Sauce (Chha Trakuon Preng Khyang)

Fried Water Grass With Oyster Flavor Sauce (Chha Tra-kou Preng Khyang) - ឆាត្រកួនប្រេងខ្យង
Fried Water Grass With Oyster Flavor Sauce
ឆាត្រកួនប្រេងខ្យង
INGREDIENT
- Water grass (Tra-koun)
- Oyster Flavor Sauce
- Garlic
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Red chilies
- Cooking oil


គ្រឿងផ្សំ
ត្រកួន ប្រេងខ្យង ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ម្ទេសក្រហម ប្រេងឆា។

DIRECTION
  1. Remove old leaves of Tra-koun from their stems and through away, keep the tip leaves. Crash its stalk with big knife and cut about 5 cm long, wash and drain.
  2. Garlic chopped it until finely slice, red chilies slice it thinly and set aside.
  3. Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put Tra-koun with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes until Tra-koun cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle red chilies and serve.
Features: This is food is very good, an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried Water grass with oyster flavor sauce is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.

Taste: Delicious food.

វិធីធ្វើ
  1. យក​ត្រកួន​មក​បេះ​យក​ស្លឹក​ចាស់​ៗ​ចេញ រួច​កាត់​វា​ប្រវែង 5cm លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​ទុក​ឱ្យ​ស្រស់​ទឹក។
  2. ចំណែក​ឯ​ខ្ទឹមស ដំ​វា​រួច​ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យ​ល្អិត​ខ្លះ ទុក​ទាំង​មូល​ខ្លះ រួច​ទុក​មួយ​ឡែក។
  3. ដាក់​ខ្ទះ​នៅ​លើ​ចង្រ្កាន រួច​ចាក់​ខ្លាញ់​ចូល​ឱ្យ​ក្តៅ​ដាក់​ខ្ទឹម​ចិញ្រ្ចាំ​ចូល រហូត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ចាក់​ទឹកត្រី​ចូល​បន្តិច​រួច​ចាក់​ត្រកួន​ចូល ដាក់​អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និង​ប្រេងខ្យង​បន្តិច ឆា​ត្រឡប់​ចុះ​ឡើង រហូត​ទាល់​តែ​ត្រកួន​ឆ្អិន (ប៉ុន្តែ​កុំ​ឱ្យ​រលួយ​ពេក) ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​ល្មម​តាម​ចូល​ចិត្ត​ជា​ការ​ស្រេច៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment