Boil Cabbage Cans With Radish And Pork Rib (S'Ngao Spey Kampong Chhai Thav Chhaeng Chamni Chruok)
![]() |
Boil Cabbage Cans With Radish And Pork Rib |
ស្ងោរស្ពៃកំប៉ុងជាមួយឆៃថាវឆ្អឹងជំនីជ្រូក |
INGREDIENT
- Pork Rib
- Cabbage Cans
- Radish
- Carrot
- Spring onion
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Garlic
- Powder black pepper
គ្រឿងផ្សំ
ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ស្ពៃកំប៉ុង ឆៃថាវ ការ៉ុត ស្លឹកខ្ទឹម ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ម្រេចម៉ដ្ឋ។
DIRECTION
- Remove pork rib and wash it clean cut it into each slice, then mixed it with salt, fish sauce, and sugar, seasoning and powder black pepper set aside.
- Cabbage cans cut it into thinly slice then soak it in salt water about 10 minutes because this cabbage is salty, do like this can make it not salty. For radish and carrot take their skin out and wash them clean and cut it into each slice.
- Put a pot to boiled water then remove the pork rib into a pot. Boil about 15 minutes during water boiled put Cabbage cans, radish and carrot together. Start to boil until all vegetables cooked and taste until tasty enough. Sprinkle the spring onion. Pour out into a soup bowl and serve.
Features: An easy way to cook and can make better taste, this food is an innovation food that I make it, because most of the women cook Cabbage cans only one kind of it. Don’t have other vegetables with it at all. So taste is different. Food beautiful red and green of Cabbage cans and carrot.
Taste: Delicious food and great taste.
វិធីធ្វើ
- ឆ្អឹងជំនីជ្រូកលាងឱ្យស្អាត រួចកាប់ជាដុំៗធំល្មម យកវាទៅលាយជាមួយអំបិល ប៊ីចេង ស្ករ ម្រេច ចាក់ទឹកត្រីបន្តិចច្របល់ឱ្យសព្វទុកវាមួយឡែក។
- ស្ពៃកំប៉ុងយកវាទៅហាន់ឱ្យស្តើងៗល្មម រួចត្រាំទឹកអំបិល ប្រហែល 10 នាទី ពីព្រោះស្ពៃកំប៉ុងវាប្រៃធ្វើដូចនេះវានឹងបាត់ប្រៃ។ ចំណែកឆៃថាវ និងការ៉ុតចិតសំបកចេញ លាងទឹកឱ្យស្អាតកាត់វាជាដុំៗតូចល្មម។
- យកឆ្នាំងដាក់ទឹកដាំឱ្យពុះ រួចបង់ឆ្អឹងជំនីជ្រូកចូលស្ងោរប្រហែល 15 នាទី ពេលទឹកសម្លកំពុងពុះបង់ស្ពៃកំប៉ុង ឆៃថាវ និងការ៉ុតចូលជាមួយគ្នាតែម្តង ស្ងោររហូតទាល់តែបន្លែទាំងអស់ឆ្អិន ភ្លក់មើលឱ្យល្មមតាមចូលចិត្ត រួចរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Labels:
Khmer Food,
Soup Food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment