Pork in Palm Sugar (Khor Sach Chrouk Pong Tea)

Pork in Palm Sugar (Khor Sach Chrouk Pong Tea) - ខសាច់ជ្រូកពងទា
Pork in Palm Sugar
ខសាច់ជ្រូកពងទា
INGREDIENT
- Pork (Pork with lard)
- Garlic
- Fish sauce, Soya bean sauce
- Powder black pepper
- Salt
- Seasoning
- Palm sugar
- Egg



គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់) ខ្ទឹមស ម្រេចម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករត្នោត អំបិល ប៊ីចេង និង​ស៊ុតទា។

DIRECTION
  1. Remove pork and wash it clean, cut into each and garlic chopped it until fine.
  2. Boiled the egg until cooked and take off the skin of egg and set aside.
  3. Put the pot with cooking oil, add garlic and palm sugar heat until it caramelizes, put fish sauce, soya bean sauce, salt, seasoning and powder black pepper. When it start to brown add pork and egg mixture into pot then follow a little water. When the pork turns yellow-brown, add the rest of water and simmer until the sauce nearly thickens. Taste it until tasty enough and served it.
Features: This is food is very good for women that just deliver a baby, because this soup cooked with powder pepper, if cooked for women just deliver should add more powder pepper. The food is beautifully brown of palm sugar.

Taste: Delicious soup (You can keep for long time not early to spoil, just heat it again and again)

វិធីធ្វើ
  1. យក​សាច់ជ្រូក​ទៅ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត ហើយ​កាត់​ជា​ដុំ​ៗ​ធំ​ល្មម។ ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​ល្អិត។
  2. ចំណែក​ឯ​ស៊ុតទា​ត្រូវ​យក​ទៅ​ស្ងោរ​ឱ្យ​ឆ្អិន រួច​បក​សំបក​ចេញ​ឱ្យ​ស្អាត​ទុក​មួយ​ឡែក។
  3. យក​ឆ្នាំង​ដាក់​ខ្លាញ់​បន្តិច រួច​ដាក់​ខ្ទឹម​ចិញ្ច្រាំ​ចូល បន្ទាប់​មក​ដាក់​ស្ករ​ត្នោត​ចូល​ជា​មួយ​គ្នា កូរ​រហូត​ទាល់​តែ​ស្ករ​ឡើង​ជើង​អង្ក្រង ចាក់​ទឹកត្រី និង​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ចូល និង​ចាក់​ទឹក​បន្តិច បន្ទាប់​មក​ចាក់​សាច់ជ្រូក​ចូល​កូរ​ឱ្យ​សព្វ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ពងទា​ចូល ដាក់​ប៊ីចេង និង​ម្រេច​ចូល ចាក់​ទឹក​ថែម រំងាស់​ទាល់​តែ​ទឹក​ខាប់​បន្តិច​ទើប​ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​ល្មម​ឆ្ងាញ់​ជា​ការ​ស្រេច៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment