Sesame Chicken With Chinese Cabbage And Broccoli
![]() |
Sesame Chicken With Chinese Cabbage And Broccoli |
ឆាសាច់មាន់ល្ង ជាមួយស្ពៃបូកគោ និងផ្កាខាត់ណាខៀវ |
INGREDIENT
- 1/4 c. soy sauce- 2 tbsp. rice wine or dry sherry
- 2 tbsp. sesame oil
- 1 clove garlic, minced
- 2 tsp. minced fresh ginger root
- 1 tbsp. sugar
- 1/4 c. toasted sesame seeds
- 2 whole chicken breasts, skinned, boned, and cut in bite-size pieces
- 3 tbsp. peanut oil
- 1 c. green onions, cut in 1 inch lengths
- 3 c. sliced fresh broccoli flower
- 3 c. Chinese cabbage
- 2 tsp. cornstarch, dissolved in 2 tbsp. water
គ្រឿងផ្សំ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ
- ស្រាស ឬ ស្រាសឺរី
- ប្រេងល្ង
- ខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំឱ្យល្អិត
- ខ្ញីស្រស់ ចិញ្រ្ចាំឱ្យល្អិត
- ស្ករស
- ល្ង (យកវាទៅកំដៅ ឬលីង)
- មាន់ទាំងមូល (យកសាច់ទ្រូង)
- ប្រេងសណ្តែកដី
- ស្លឹកខ្ទឹម (ហាន់វា តែកុំឱ្យល្អិតពេក)
- ផ្កាខាត់ណាខៀវ (ហាន់ជាចំណិតតូចៗល្មម)
- ស្ពៃបូកគោ
- ម៉្សៅមី (ដាក់ទឹកក្នុងកូនចានមួយ កូរឱ្យទាល់តែរលាយម៉្សៅមី)
DIRECTION
- Trim Chinese cabbage of all but 1 inch of green tops and slice diagonally; slices diagonally in 1/2 inch piece.
- In medium bowl, stir together soy sauce, dry sherry, sesame oil, garlic, ginger, sugar, and sesame seeds. Add chicken and marinate at least 1 hour.
- In a wok or skillet, heat peanut oil over medium heat for 2 minutes.
- Add onions, broccoli, and cabbage. Stir fry 1 minute. Transfer to dish; set aside.
- Add chicken mixture to wok or skillet (add more oil if needed). Stir fry until pinkness is gone, about 3 minutes.
- Remove to dish with slotted spoon. Dissolve cornstarch in water. Add to liquid in wok. Cook, stirring constantly, until mixture boils and thickens.
- Return chicken and vegetables to sauce. Cook, stirring constantly, 1 minute.
វិធីធ្វើ
- យកស្ពៃបូកគោមកកាត់យកបណ្តូលចេញ រូចកាត់វារាងបញ្ឆិតៗ ប្រវែងប្រហែល 3cm
- យកចានគោមតូចល្មមមួយ ដាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្រាឆា ប្រេងល្ង ខ្ទឹមស ខ្ញី ស្ករស និងល្ង កូរចូលគ្នាឱ្យសព្វ បន្ទាប់មកយកវាទៅប្រឡាក់ជាមួយសាច់មាន់ ទុកប្រហែល 1 ម៉ោង។
- ដាក់ខ្ទះនៅលើចង្រ្កាន បន្ទាប់មកដាក់ប្រេងល្ងរចូល រួចកំដៅប្រហែល 2 នាទី (កុំដាក់ភ្លើងខ្លាំងពេក)
- បន្ទាប់មកដាក់គល់ខ្ទឹម ផ្កាខាត់ណាខៀវ ស្ពៃបូកគោ ចូលទៅក្នុងខ្ទះ ត្រឡប់វាប្រហែល 1 នាទី ដួសចេញដាក់ក្នុងចានទុកមួយឡែក។
- ជំហានបន្ទាប់ដាក់សាច់មាន់ចូល ដែលប្រឡាក់រួចនោះចូលទៅក្នុងខ្ទះ បំពងវាឱ្យទាល់តែក្រហម (ឆ្អិនសាច់មាន់) ប្រហែល 3 នាទី។
- យកចានមួយដាក់ទឹកចូល រួចលាយម៉្សៅមីកូរវាឱ្យសព្វចូលគ្នា ដោយប្រើស្លាបព្រាដែលប្រហោង រួចចាក់វាចូលទៅក្នុងខ្ទះកូរឱ្យសព្វ ហើយឡើងខាប់។
- ជំហានចុងក្រោយ យកសាច់មាន់ និងបន្លែដែលមានទាំងអស់មកដាក់ក្នុងទឹកជ្រលក់ដែលនៅក្នុងខ្ទះនោះកូរឱ្យសព្វ ទុកប្រហែលមួយនាទីជាការស្រេច៕
..............................
Reference:
- http://www.chinesefoodrecipes.com/chinesepoultry_recipes/sesame_chicken_chinese_cabbage_broccoli_recipe.php
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment