Taro Boiled with Pork Rib

Taro Boiled with Pork Rib - ស្ងោរមើមត្រាវឆ្អឹងជំនីជ្រូក
Taro Boiled With Pork Rib
ស្ងោរមើមត្រាវឆ្អឹងជំនីជ្រូក
INGREDIENT
- Pork Rib
- Taro
- Spring onion
- Dry cuttlefish
- Salt, sugar, seasoning, fish sauce, and garlic





គ្រឿងផ្សំ
ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក មើម​ត្រា ស្លឹក​ខ្ទឹម ហាយ​ប៊ី អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ​ស ខ្ទឹម​ស។

DIRECTION
  1. Wash them clean cut the pork rib into small each then mixed it with salt, fish sauce, and sugar and seasoning, keep it about 15 minutes. To slice the skin of Taro, wash them clean and cut them into section each, dry cuttlefish wash it clean cut it into two pieces; spring onion cut it into section tiny.
  2. Put a pot to boiled water then remove the pork rib into a pot with dry cuttlefish. Start to boil heat for 10 minutes and put taro. Heat 1 more minutes, after it boils again. Sprinkle the spring onion. Pour out into a soup bowl and serve.
An easy (and quick) recipe to try, learning how to cook Taro Boiled with Pork Rib is a great way to add some variety to your diet without a lot of work. Easy and delicious.

វិធីធ្វើ
  1. ឆ្អឹង​ជំនី​កាប់​ដុំ​ៗ រួច​លាយ​ជា​មួយ​អំបិល ប៊ី​ចេង ស្ករ​ស ទឹក​ត្រី ទុក​ប្រហែល ១៥ នាទី។ មើម​ត្រាវ​ចិត​សំបក​រួច​គាស់​ជា​ដុំ​ៗ ចំណែក​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​ល្អិត​ៗ ហាយ​ប៊ី​លាង​ទឹក​រួច​ពុះ​ជា​ពីរ។
  2. យក​ឆ្នាំង​ដាក់​ទឹក​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​រួច​បង់​ឆ្អឹង​ជំនី បង់​ហាយ​ប៊ី ហើយ​ស្ងោរ​ឱ្យ​ជិត​ផុយ ទើប​បង់​ត្រាវ​ចូល ហើយ​រំងាស់​ឱ្យ​ផុយ​ទាំង​សាច់ ទាំង​មើម​ត្រាវ ភ្លក់​មើល​តាម​ចូល​ចិត្ត ហើយ​រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ជា​ការ​ស្រេច៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment