Pork Rib With Vegetables Soup

Pork Rib with Vegetables Soup - ស្ងោរឆ្អឹងជំនីជ្រូកជាមួយបន្លែគ្រប់មុខ
Pork Rib With Vegetables Soup
ស្ងោរឆ្អឹងជំនីជ្រូកជាមួយបន្លែគ្រប់មុខ
INGREDIENT
- Pork Rib
- Chinese Cabbage
- Head Cabbage
- Carrot
- Spring onion
- Potato
- Chopstick Cabbage
- Dry shrimp
- Dry cuttlefish
- Salt, Sugar, Seasoning, Fish sauce, and garlic

គ្រឿងផ្សំ
ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ស្ពៃក្តោប ស្ពៃបូកគោ ការ៉ុត ដំឡូងបារាំង ស្លឹកខ្ទឹម ខ្ទឹមស ស្ពៃតឿ ឬ ស្ពៃចង្កឹះ ហាយប៊ី យីវហ៊ឺ អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង ទឹកត្រី។

DIRECTION
  1. Wash them clean cut the pork rib into small each then mixed it with salt, fish sauce, sugar and seasoning, keep it about 15 minutes.
  2. Remove all of vegetables wash them clean and cut them into section 3cm long and separate leaf and stem of cabbage because leaf easy to lender, and spring onion cut it into section tiny.
  3. Put a pot to boiled water then remove the pork rib into a pot with dry shrimp and dry cuttlefish. Start to boil, heat for 10 minutes and put first carrot, potato, second put stem of cabbage and the last add leaf of cabbage. Heat 1 more minutes, after it boils again. Sprinkle the spring onion. Pour out into a soup bowl and serve.
Features: The soup is beautifully green
Taste: Delicious soup

វិធីធ្វើ
  1. ឆ្អឹង​ជំនី​កាប់​ដុំ​ៗ រួច​យក​ទៅ​លាយ​ជា​មួយ​ទឹក​ត្រី ស្ករស ប៊ីចេង អំបិល ទុក​ប្រហែល ១៥ នាទី។
  2. ស្ពៃ​ក្តោប​ពុះ​ជា​បួន​ជ្រុង ស្ពៃ​បូក​គោ​កាប់​ប្រវែង​ប្រហែល​មួយ​ថ្នាំង​ដៃ ដោយ​ដាក់​គល់​ផ្សេង និង ស្លឹក​ផ្សេង ព្រោះ​ស្លឹក​វា​ឆាប់​រលួយ ស្លឹក​ខ្ទឹម​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​ហាន់​ខ្លី​ៗ។
  3. យក​ឆ្នាំង​ដាំ​ទឹក​ឱ្យ​ពុះ រួច​បង់​ឆ្អឹង​ជំនី ហាយ​ប៊ី និងយីវ​ហ៊ឺ​ចូល ហើយ​ស្ងោរ​ឱ្យ​ជិត​ផុយ​ទើប​បង់​ការ៉ុត និង​ដំឡូង​បារាំង​ចូល ផុយ​បន្តិច​ទើប​បង់​ស្ពៃ​ក្តោប និង​ស្ពៃ​បូក​គោ​ចូល បន្ទាប់​មក​ទើប​បង់​ស្លឹក​ចូល​តាម​ក្រោយ​ជា​ការ​ស្រេច ដល់​ពេល​លើក​ចុះ​ពី​ចង្ក្រាន​ទើប​បង់​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចូល៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment