Fried Chinese Cabbage with Beefs (Chha Spey Boukor)

Fried Chinese Cabbage with Beefs (Chha Spey Boukor) - ឆាស្ពៃបូគោសាច់គោ
Fried Chinese Cabbage with Beefs
ឆាស្ពៃបូគោសាច់គោ
INGREDIENT
- Beefs
- Chinese Cabbage
- Garlic
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Oyster flavor sauce
- Cooking oil
- Spring onion

គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ ស្ពៃបូគោ ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ស្លឹកខ្ទឹម។

DIRECTION
  1. Remove beefs and wash it clean, cut it into slice thinly, garlic chopped it until fine and set aside.
  2. Chinese cabbages cut it about 1cm into a long and wash it clean and keep it until drained. Remove spring onion and wash it clean cut it into slice thinly.
  3. Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put beefs with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes add Chinese cabbage together fried until Chinese cabbage cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle spring onion and serve.
វិធីធ្វើ
  1. សាច់គោ​លាង​ឱ្យ​ស្អាត រួច​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើង​ៗ។ ចំណែក​ឯ​ខ្ទឹមស​ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យ​ល្អិត​ទុក​មួយ​ឡែក។
  2. ស្ពៃបូគោ​កាត់​ជា​រាង​ទ្រវែង​ប្រហែល 1cm លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​ទុក​ឱ្យ​ស្រស់​ទឹក។ ស្លឹកខ្ទឹម​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​ហាន់​ឱ្យ​ល្អិត។
  3. ដាក់​ខ្ទះ​នៅ​លើ​ចង្រ្កាន រួច​ចាក់​ខ្លាញ់​ចូល​ឱ្យ​ក្តៅ​ដាក់​ខ្ទឹម​ចិញ្រ្ចាំ​ចូល រហូត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ចាក់​ទឹកត្រី​ចូល​បន្តិច​រួច​ចាក់​សាច់គោ​ចូល ដាក់​អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និង​ប្រេងខ្យង​បន្តិច ឆា ២-៣ ត្រឡប់ ចាក់​ស្ពៃបូគោ​ចូល ឆា​រហូត​ឆ្អិន​ស្ពៃ (កុំ​ឱ្យ​រលួយ​ពេក) ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​ល្មម​តាម​ចូលចិត្ត រួច​រោយ​ស្លឹកខ្ទឹម​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕
Features: This is food is very good, an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried Chinese cabbage with beefs is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.

Taste: Delicious food

..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment