Fried Cousin Of Gourd With Pork (Chha Nor Noung)

Fried Cousin Of Gourd With Pork (Chha Nor Noung) - ឆាននោងសាច់ជ្រូក
Fried Cousin Of Gourd With Pork
ឆាននោងសាច់ជ្រូក
INGREDIENT
- Pork meat
- Edible plant similar to gourd (Nor Noung)
- Garlic
- Salt
- Powder black pepper
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Cooking oil
- Spring onion

គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក ននោង ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ប្រេងឆា ស្លឹកខ្ទឹម ម្រេចម៉ដ្ឋ។

DIRECTION
  1. Remove pork and wash it clean, cut it into slice thinly, garlic chopped it until fine and set aside.
  2. Nor Noung peel then washes it clean and cut it into a big each slice (because it is easy to tender). Remove spring onion and wash it clean cut it into slice thinly.
  3. Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put pork with salt, seasoning, sugar and fried until pork cooked add Nor Noung together with powder black pepper and fried until cabbage cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle spring onion and serve.

Features: This food is beautiful green of Nor Noung, this food very easy to cook and this vegetable easy to find and easy to grow you can grow it in the yard around your house.

Taste: Delicious food.

វិធីធ្វើ
  1. សាច់ជ្រូក​លាង​ឱ្យ​ស្អាត រួច​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើង​ៗ។ ចំណែក​ឯ​ខ្ទឹមស​ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យ​ល្អិត​ទុក​មួយ​ឡែក។
  2. ស្ពៃក្តោប​ហាន់​ជា​សរសៃ​វែង​ៗ ត្រាំ​ទឹក​ប្រហែល 10 នាទី​ទើប​លាង​វា​ឱ្យ​ស្អាត​ទុក​ឱ្យ​ស្រស់​ទឹក។ ស្លឹកខ្ទឹម​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​ហាន់​ឱ្យ​ល្អិត។
  3. ដាក់​ខ្ទះ​នៅ​លើ​ចង្រ្កាន រួច​ចាក់​ខ្លាញ់​ចូល​ឱ្យ​ក្តៅ​ដាក់​ខ្ទឹម​ចិញ្រ្ចាំ​ចូល រហូត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ចាក់​ទឹកត្រី​ចូល​បន្តិច​រួច​ចាក់​សាច់ជ្រូក​ចូល ដាក់​អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ ឆា​រហូត​សាច់ជ្រូក​ឆ្អិន ចាក់​ននោង​ចូល ដាក់​ម្រេច​បន្តិច ឆា​រហូត​ឆ្អិន​ននោង (កុំ​ឱ្យ​រលួយ​ពេក) ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​ល្មម​តាម​ចូល​ចិត្ត រួច​រោយ​ស្លឹកខ្ទឹម​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment