Fried Mixed Vegetable With Beef (Chha Banle Kroub Mok Sach Chrouk)
![]() |
Fried Mixed Vegetable With Beef |
ឆាបន្លែគ្រប់មុខ |
INGREDIENT
- Beef
- Carrot
- Sweet pepper
- Long white bean
- White potato
- Chinese cabbage
- Tomato
- Garlic
- Salt
- Powder black pepper
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Oyster flavor sauce
- Cooking oil
- Spring onion
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (សាច់ជ្រូកក៏បាន) ការ៉ុត ម្ទេសហាវ៉ៃខៀវ សណ្តែកគួរ ដំឡូងបារាំង ស្ពៃបូកគោ ប៉េងប៉ោះ ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ស្លឹកខ្ទឹម ម្រេចម៉ដ្ឋ។
DIRECTION
- Remove beef and wash it clean, cut it into slice thinly, garlic chopped it until fine and set aside.
- All kind of vegetables take out of its skin wash it clean and cut it into a long slice and set aside. Remove spring onion and wash it clean cut it into slice thinly.
- Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put beef with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes add mixed vegetables together with powder black pepper and fried until mixed vegetables cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle spring onion and serve.
Features: This food beautiful green and red of carrot, tomato and white long bean. And an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried mixed vegetables with beef is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.
Taste: It is very delicious food.
វិធីធ្វើ
- សាច់គោលាងឱ្យស្អាតរួចហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ចំណែកឯខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំឱ្យល្អិតទុកមួយឡែក។
- យកបន្លែគ្រប់មុខទាំងអស់ទៅចិតសំបកចេញ លាងទឹកឱ្យស្អាត រួចហាន់ជាចំណិតៗតូចល្មម។
- ដាក់ខ្ទះនៅលើចង្រ្កាន រួចចាក់ខ្លាញ់ចូលឱ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំចូលរហូតមានក្លិនឈ្ងុយ ចាក់ទឹកត្រីចូលបន្តិច រួចចាក់សាច់គោចូល ដាក់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និងប្រេងខ្យងបន្តិច ឆា ២-៣ ត្រឡប់ ទើបចាក់បន្លែគ្រប់មុខចូល ដាក់ម្រេចបន្តិច ឆារហូតឆ្អិនបន្លែគ្រប់មុខ (កុំឱ្យរលួយពេក) ភ្លក់មើលឱ្យល្មមតាមចូលចិត្ត រួចរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment