Fried Noodle Chopsticks Cabbage with Pork (Chha Mei Spey Chang Kus Sach Chruok)

Fried Noodle Chopsticks Cabbage with Pork  (Chha Mie Spey Chang Kus Sach Chruok) - មីឆាស្ពៃចង្កឹះសាច់ជ្រូក
Fried Noodle Chopsticks Cabbage with Pork
មីឆាស្ពៃចង្កឹះសាច់ជ្រូក
INGREDIENT
- Noodle
- Pork meat
- Chopsticks Cabbage
- Garlic
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Chilies Sauce
- Cooking oil

គ្រឿងផ្សំ
មីកញ្ចប់ សាច់ជ្រូក ស្ពៃចង្កឹះ ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ទឹកម្ទេស ប្រេងឆា។

DIRECTION
  1. Remove noodle and dip it in boiling water but not too tender. Garlic chopped it until fine and set aside.
  2. Remove pork and wash it clean, cut it into slice thinly. And chopsticks cabbage cut it along slice about 5cm and wash it clean then dip it in boiling water. In boiling water put a pinch of salt because it can make chopsticks cabbage can keep green and crisp.
  3. Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put pork with salt, seasoning, sugar and fried until pork cooked add chopsticks cabbage and noodle together then add chilies sauce fried until mixed and taste until tasty enough and serve.
Features: This food is very easy to coo and spent short time to cook it, and you can eat this food to substitute of rice. If you don’t want to eat rice you can cook this food.

Taste: Delicious food.

វិធីធ្វើ
  1. មីកញ្ចប់ យក​វា​ទៅ​ស្រុះ​ទឹកក្តៅ ប៉ុន្តែ​កុំ​ឱ្យ​រីក ស្រុះ​គ្រាន់​តែ​ឱ្យ​ទន់​សាច់មី​ប៉ុណ្ណោះ រួច​ទុក​វា​មួយ​ឡែក។ ខ្ទឹមស​ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យ​ល្អិត។
  2. យក​សាច់ជ្រូក​ទៅ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត រួច​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើង​ៗ។ ចំណែក​ស្ពៃចង្កឹះ កាត់​វា​ប្រវែង​ប្រហែល 5cm រួច​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក​យក​វា​ទៅ​ស្រុះ​ទឹកក្តៅ ហើយ​នៅ​ក្នុង​ទឹក​ដែល​ស្រុះ​ស្ពៃ​នោះ បង់​អំបិល​បន្តិច​ដើម្បី​ឱ្យ​ស្ពៃ​នៅ​ខៀវ​ល្អ ហើយ​ស្រួយ​ទៀត​ផង។
  3. ដាក់​ខ្ទះ​នៅ​លើ​ចង្រ្កាន រួច​ចាក់​ប្រេងឆា​ចូល​ឱ្យ​ច្រើន​បន្តិច ដើម្បី​ឱ្យ​ទន់​មី និង​មិន​ជាប់​ខ្ទះ រួច​ដាក់​ខ្វឹមចិញ្រ្វាំ​ចូល ពេល​ខ្វឹម​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ចាក់​ទឹកត្រី​ចូល​បន្តិច ដាក់​ស្ករ ប៊ីចេង រួច​ដាក់​សាច់ជ្រូក​ចូល ឆា​រហូត​ទាល់​តែ​សាច់ជ្រូក​ឆ្អិន ចាក់​ស្ពៃចង្កឹះ និង​មី​ចូល ចាក់​ទឹក​ម្ទេស​ចូល​បន្តិច ឆា​ឱ្យ​ទាល់​តែ​សព្វ​ចូល​គ្នា ភ្លក់​មើល​តាម​ចូល​ចិត្ត។ យក​ល្អ​ឆា​ឱ្យ​សាប​បន្តិច ប្រសិន​បើ​ចង់​ចាក់​ទឹកម្ទេស​ថែម ពេល​បរិភោគ​នោះ៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment