Mixed Bitter Young Leaves (Salad Bitter Young Leaves are Edible)
![]() |
Mixed Bitter Young Leaves |
ញាំស្តៅ |
INGREDIENT
- Bitter Young Leaves
- Pork (Meat with lard)
- Crayfish
- Garlic
- Garlic (Red)
- Chilies
- Cucumber
- Tomato
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish Sauce
- Tamarind
- Garlic, Chilies, Tamarind, Sugar, Salt, Seasoning
គ្រឿងផ្សំ
ស្តៅ សាច់ជ្រូក កំពឹស ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេស ត្រសក់ ប៉េងប៉ោះ អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី អំពិលទុំ។
DIRECTION
- Bitter Young Leaves dip it in boiling water and pick from its stem, cucumber cut into small slice, tomato cut in into slender slices. Pork boiled it and cut into along slice. Crayfish to parboil it.
- Garlic and garlic (red) pound it until smooth and fine, put fish sauce in one bowl mixed it with garlic, sugar, seasoning and tamarind a sour taste, if it still swearing put the salt a little until tasty enough.
- When we want to eat put bitter young leaves, cucumber, tomato, pork and crayfish mixed together with the fish sauce that mixed already, last step taste as you like and sprinkle the chilies.
Taste: Slightly bitter food, but delicious. If we eat this food while drinking beer or wine is better.
វិធីធ្វើ
- ស្តៅស្រុះឱ្យឆ្អិនបេះតូចៗ។ កំពឹសបេះឱ្យស្អាតស្រុះទឹកក្តៅឱ្យឆ្អិន សាច់ជ្រូកស្ងោរឱ្យឆ្អិន ហាន់ជាសរសៃល្អិតៗ។ ត្រសក់ចិតនឹងកាំបិតមុខពីរជាសរសៃវែងៗ ស្នូលត្រសក់បោះចោល ប៉េងប៉ោះពុះជាពីរហាន់ស្តើងៗ។
- អំពិលទុំដាក់ទឹកត្រី ស្ករ ប៊ីចេង ម្ទស ខ្ទឹមសបកសំបកចេញហាន់ស្តើងៗ ឬបុកឱ្យម៉ដ្ឋក៏បាន។
- ពេលបរិភោគ យកចានធំដាក់ស្តៅ លាយជាមួយត្រសក់ ប៉េងប៉ោះ កំពឹស សាច់ជ្រូក ស្រូបទឹកត្រី អំពិលទុំ ភ្លក់មើលតាមចូលចិត្ត ទើបលាយសណ្តែកដីលីងពីលើជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Labels:
Dry Food,
Khmer Food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment