Fried Rice With Minced Pork (Bay Chha Sach Chrouk Chinh Chram)
![]() |
Fried Rice With Minced Pork (Bay Chha Sach Chrouk Chinh Chram) |
បាយឆាសាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ |
INGREDIENT
- Cooked rice (Steamed rice)
- Pork meat , Egg
- Carrot and Long bean
- Salt , Chilies sauce or tomato sauce
- Seasoning
- White sugar
- Fish sauce
- Soya bean sauce
- Garlic
- Cooking oil or butter
- Spring onion or Celery
គ្រឿងផ្សំ
បាយក្តៅ (ដាំឱ្យស្រួយបន្តិច) សាច់ជ្រូក ពងទា ឬពងមាន់ ការ៉ុត សណ្តែកគួរ អំបិល ប៊ីចេង ស្ករស ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកម្ទេស ខ្ទឹមស ប្រេងឆា ឬប៊ឺរ ស្លឹកខ្ទឹម ឬជីវ៉ាន់ស៊ុយ។
DIRECTION
- Boil rice until cooked, then make it pure and finely ground take it to mix with salt, sugar, seasoning and chilies or tomato sauce set aside.
- Then remove pork meat and wash it clean then chopped it until finely slice.
- Take the skin of carrot out then wash it clean with long bean. After clean slice them into tiny chip.
- Chopped the garlic until fine, put the fried pan on cooker with cooking oil add garlic heat until good smell add a bit fish sauce then put minced pork then put a bit of salt, seasoning, sugar and Soya bean sauce fried until minced pork cooked add carrot and long bean and mixed with egg spade 2-3 times put steamed rice and fry until it mixed and finely. Taste until tasty enough and sprinkle spring onion or celery and serve.
Features: This food is beautifully red and green with carrot, chilies sauce and long bean. This kind of rice is very good for daily diet. If you cannot fine any food for eat, you can do like this because this rice no need to eat with food. Easy to cook and save time and save money also.
Taste: It is very delicious the same you eat with food, sometime more delicious than rice with food.
វិធីធ្វើ
- ដាំបាយឱ្យឆ្អិន ពេលឆ្អិនត្រូវជ្រោយវាឱ្យត្រសុស ដួសវាដាក់ក្នុងចាន ឬកូនឆ្នាំងមួយ ដាក់អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង និងចាក់ទឹកម្ទេសពីលើបាយនោះទុកមួយឡែក។
- បន្ទាប់មកយកសាច់ជ្រូកលាងទឹកឱ្យស្អាត រួចយកទៅចិញ្រ្ចាំឱ្យម៉ដ្ឋ។
- ការ៉ុតចិតសំបកចេញ លាងទឹកឱ្យស្អាត ហាន់វាជាចំណិតតូចៗល្មម ចំណែកសណ្តែកគួរ លាងទឹកឱ្យស្អាតកាត់ជាកង់ខ្លីៗទុកមួយឡែក។
- យកខ្ទឹមសមកចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត រួចដាក់ខ្ទះនៅលើចង្រ្កាន ចាក់ប្រេងឆាចូល រួចដាក់ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល ពេលដែលខ្ទឹមមានក្លិនឈ្ងុយ ចាក់ទឹកត្រីចូលបន្តិច ចាក់សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំចូល ដាក់អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង ទឹកស៊ីអ៊ីវ (ប្រយ័ត្នកុំឱ្យប្រៃពេកព្រោះបាយលាយអំបិលរួចហើយ) ឆាឱ្យសាច់ជ្រូកឆ្អិនបន្តិច ទើបដាក់ការ៉ុត និងសណ្តែកគួរចូល រួចគោះពងទា ឬពងមាន់ចូល ចូក 2-3 ត្រឡប់ចាក់បាយចូល រួចឆារហូតទាល់តែចូលជាតិ ភ្លក់មើលតាមចូលចិត្ត បន្ទាប់មកហាន់ស្លឹកខ្ទឹម ឬជីវ៉ាន់ស៊ុយរោយពីលើជាការស្រេច។
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment