Fried Cabbage With Pork (Chha Spey Kdorb)

Fried Cabbage With Pork (Chha Spey Kdorb) - ឆាស្ពៃក្តោបសាច់ជ្រូក
Fried Cabbage With Pork (Chha Spey Kdorb)
ឆាស្ពៃក្តោបសាច់ជ្រូក
INGREDIENT
- Pork meat
- Cabbage
- Garlic
- Salt, powder black pepper
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Oyster flavor sauce
- Cooking oil
- Spring onion

គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក ស្ពៃក្តោប ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ស្លឹកខ្ទឹម ម្រេចម៉ដ្ឋ។

DIRECTION
  1. Remove pork and wash it clean, cut it into slice thinly, garlic chopped it until fine and set aside.
  2. Cabbages cut it into a long slice and soak in water about 10 minutes then wash it clean and keep it until drained. Remove spring onion and wash it clean cut it into slice thinly.
  3. Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put pork with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes add cabbage together with powder black pepper and fried until cabbage cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle spring onion and serve.
Features: This is food is very good, an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried cabbage with pork is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.

Taste: Delicious food

វិធីធ្វើ
  1. សាច់ជ្រូក​លាង​ឱ្យ​ស្អាត រួច​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើង​ៗ។ ចំណែក​ឯ​ខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យ​ល្អិត​ទុក​មួយ​ឡែក។
  2. ស្ពៃក្តោប ហាន់​ជា​សរសៃ​វែង​ៗ ត្រាំ​ទឹក​ប្រហែល 10 នាទី​ទើប​លាង​វា​ឱ្យ​ស្អាត​ទុក​ឱ្យ​ស្រស់​ទឹក។ ស្លឹកខ្ទឹម​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត ហាន់​ឱ្យ​ល្អិត។
  3. ដាក់​ខ្ទះ​នៅ​លើ​ចង្រ្កាន រួច​ចាក់​ខ្លាញ់​ចូល​ឱ្យ​ក្តៅ ដាក់​ខ្ទឹម​ចិញ្រ្ចាំ​ចូល រហូត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ចាក់​ទឹកត្រី​ចូល​បន្តិច​រួច​ចាក់​សាច់ជ្រូក​ចូល ដាក់​អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និង​ប្រេងខ្យង​បន្តិច ឆា ២-៣ ត្រឡប់ ចាក់​ស្ពៃក្តោប​ចូល ដាក់​ម្រេច​បន្តិច ឆា​រហូត​ឆ្អិន​ស្ពៃ (កុំ​ឱ្យ​រលួយ​ពេក) ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​ល្មម​តាម​ចូល​ចិត្ត រួច​រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment