Fried Cabbage With Pork (Chha Spey Kdorb)
![]() |
Fried Cabbage With Pork (Chha Spey Kdorb) |
ឆាស្ពៃក្តោបសាច់ជ្រូក |
INGREDIENT
- Pork meat
- Cabbage
- Garlic
- Salt, powder black pepper
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Oyster flavor sauce
- Cooking oil
- Spring onion
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក ស្ពៃក្តោប ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ស្លឹកខ្ទឹម ម្រេចម៉ដ្ឋ។
DIRECTION
- Remove pork and wash it clean, cut it into slice thinly, garlic chopped it until fine and set aside.
- Cabbages cut it into a long slice and soak in water about 10 minutes then wash it clean and keep it until drained. Remove spring onion and wash it clean cut it into slice thinly.
- Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put pork with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes add cabbage together with powder black pepper and fried until cabbage cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle spring onion and serve.
Features: This is food is very good, an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried cabbage with pork is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.
Taste: Delicious food
វិធីធ្វើ
- សាច់ជ្រូកលាងឱ្យស្អាត រួចហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ចំណែកឯខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំឱ្យល្អិតទុកមួយឡែក។
- ស្ពៃក្តោប ហាន់ជាសរសៃវែងៗ ត្រាំទឹកប្រហែល 10 នាទីទើបលាងវាឱ្យស្អាតទុកឱ្យស្រស់ទឹក។ ស្លឹកខ្ទឹមលាងទឹកឱ្យស្អាត ហាន់ឱ្យល្អិត។
- ដាក់ខ្ទះនៅលើចង្រ្កាន រួចចាក់ខ្លាញ់ចូលឱ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំចូល រហូតមានក្លិនឈ្ងុយ ចាក់ទឹកត្រីចូលបន្តិចរួចចាក់សាច់ជ្រូកចូល ដាក់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និងប្រេងខ្យងបន្តិច ឆា ២-៣ ត្រឡប់ ចាក់ស្ពៃក្តោបចូល ដាក់ម្រេចបន្តិច ឆារហូតឆ្អិនស្ពៃ (កុំឱ្យរលួយពេក) ភ្លក់មើលឱ្យល្មមតាមចូលចិត្ត រួចរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- Writer & Cooker : Penh Sothavy
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment