Sngao Phti Slek Bas Sach Chrouk Chinh Chram

Sngao Phti Slek Bas Sach Chrouk Chinh Chram - ស្ងោរផ្ទីស្លឹកបាសសាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ
Sngao Phti Slek Bas Sach Chrouk Chinh Chram
ស្ងោរផ្ទីស្លឹកបាសសាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ
INGREDIENT
- Pork (meat with lard)
- Phti-Slek Bas
- Spring onion
- Tofu (Toa Hou)
- Salt
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Garlic
- Powder black pepper

គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់) ផ្ទី ស្លឹកបាស តៅហ៊ូ ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ម្រេចម៉ដ្ឋ ស្លឹកខ្ទឹម។

DIRECTION
  1. Remove pork and wash it clean chopped with garlic until finely, then mixed it with salt, fish sauce, and sugar and seasoning and powder black pepper set aside.
  2. Phti and Slek Bas pick leaf from the stem and wash them clean, keep it until drained. Cut tofu into quaternary each and medium.
  3. Put a pot to boiled water then remove the minced pork into a pot. When minced pork cooked add tofu during water boiled put Phti and Slek Bas. Start to boil heat for 2 minutes after it boils again taste until tasty enough. Sprinkle the spring onion. Pour out into a soup bowl and serve.
Features: An easy (and quick) recipe to try, learning how to cook this food is a great way to add some variety to your diet without a lot of work. And this food is very good for your health because this kind of vegetable is natural growth don’t have chemical in it and easy to find and easy to grow.

Taste: Easy and delicious food.

វិធីធ្វើ
  1. សាច់ជ្រូក​លាង​ឱ្យ​ស្អាត រួច​ចិញ្រ្ចាំ​ជាមួយ​ខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យ​ទាល់​តែ​ល្អិត យក​វា​ទៅ​លាយ​ជាមួយ​អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ ម្រេច ចាក់​ទឹកត្រី​បន្តិច​លាយ​ជាមួយ​សាច់ជ្រូក​ចិញ្រ្ចាំ​នោះ រួច​ទុក​មួយ​ឡែក។
  2. ផ្ទី និង​ស្លឹកបាស បេះ​យក​ស្លឹក​វា រួច​យក​ទៅ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត ទុក​ឱ្យ​ស្រស់​ទឹក។ ចំណែក​ឯ​តៅហ៊ូ យក​វា​មក​កាត់​ជា​ដុំ​ៗ បួន​ជ្រុង​តូច​ៗ​ល្មម។
  3. យក​ឆ្នាំង​ដាក់​ទឹក​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ រួច​បង់​សាច់ជ្រូក​ចូល នៅ​ពេល​សាច់ជ្រូក​ឆ្អិន បង់​តៅហ៊ូ​ចូល ពេល​ទឹក​សម្ល​កំពុង​ពុះ បង់​ផ្ទី និង​ស្លឹកបាស​ចូល ប្រហែល 2 នាទី ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​ល្មម​តាម​ចូល​ចិត្ត រួច​រោយ​ស្លឹកខ្ទឹម​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕
..............................
Reference :
  • Writer & Cooker : Penh Sothavy

No comments:

Post a Comment