Fried Wax Gourd With Pork (Chha Tror Lach Sach Chrouk)
![]() |
Fried Wax Gourd With Pork |
ឆាត្រឡាចសាច់ជ្រូក |
INGREDIENT
- Pork meat
- Wax Gourd
- Garlic
- Salt
- Powder black pepper
- Sugar
- Seasoning
- Fish sauce
- Oyster flavor sauce
- Cooking oil
- Spring onion
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក ត្រឡាច ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ស្លឹកខ្ទឹម ម្រេចម៉ដ្ឋ។
DIRECTION
- Remove pork and wash it clean, cut it into slice thinly, garlic chopped it until fine and set aside.
- Wax gourds take out of its skin wash it clean and cut it into a long slice keep. Remove spring onion and wash it clean cut it into slice thinly.
- Put the pan on cooker with cooking oil add chopped garlic until good smell add fish sauce then put pork with salt, seasoning, sugar and oyster flavor sauce fried a few minutes add wax gourd together with powder black pepper and fried until wax gourd cooked (but not too tender) taste until tasty enough then sprinkle spring onion and serve.
Features: This food is very good, an easy (and quick) recipe to try, learning how to cook fried wax gourd with pork is a great way to add some variety to your diet without a lot of work.
Taste: Easy way and simple but it is very delicious food.
វិធីធ្វើ
- សាច់ជ្រូកលាងទឹកឱ្យស្អាត រួចហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។ ចំណែកឯខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំឱ្យល្អិតទុកមួយឡែក។
- ត្រឡាចចិតសំបកចេញ លាងទឹកឱ្យស្អាតរួចហាន់ជារាងទ្រវែង។ ស្លឹកខ្ទឹមលាងទឹកឱ្យស្អាតហាន់ឱ្យល្អិត។
- ដាក់ខ្ទះនៅលើចង្រ្កាន រួចចាក់ខ្លាញ់ចូលឱ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំចូលរហូតមានក្លិនឈ្ងុយ ចាក់ទឹកត្រីចូលបន្តិច រួចចាក់សាច់ជ្រូកចូល ដាក់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករ និងប្រេងខ្យងបន្តិច ឆារហូតទាល់តែសាច់ឆ្អិន ទើបចាក់ស្ពៃក្តោបចូល ដាក់ម្រេចបន្តិច ឆារហូតឆ្អិនត្រឡាច (កុំឱ្យរលួយពេក) ភ្លក់មើលឱ្យល្មមតាមចូលចិត្ត រួចរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច៕
..............................
Reference :
- - Writer & Cooker : Penh Sothavy
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment